Harry CandelAuthorHarry Candel
RatingDifficultyIntermediate

Wecken is een van de oudste vormen van bewaren. Zo kun je het gehele jaar genieten van de zomerse fruit en groente soorten.

ShareTweetSaveShareShareBigOven
Yields10 Servings
Prep Time1 hrCook Time1 hrTotal Time2 hrs
Category, Cuisine, , Cooking Method
 1 kg (Holandse) reine claudes vertesDe echte Verte. De echte Verte Nederlandse telers bieden smakelijke pruimenrassen, zoals Opal, Reine Victoria en Monsieur Hâtif. Met de groene Reine Claude is het oppassen geblazen. Vaak wordt deze pruim verkocht als Reine Claude Verte, want dan kun je een hogere prijs vragen dan voor de gewone Reine Claude. De beste Vertes komen doorgaans uit Frankrijk, waar deze pruim beter gedijt en meer smaak ontwikkelt dan in het frisse Nederlandse klimaat. Koop van alle genoemde rassen bij voorkeur stevig aanvoelende, iets meegevende pruimen die rijp zijn. Snijd te zachte plekken weg, het begin van bederf.
 500 ml Witte wijn
 25 g Suiker
 1 Blad laurierVers
 2 Stuks kardemon peulenGroen
 1 Takje tijmVers en mooi groen van kleur
 5 Zwarte peperkorrelsGekneusd
 1 Stuk steranijsHeel
1

Alle ingrediënten, behalve de pruimen, aan de kook brengen en even laten trekken.

2

Steriliseer de weckpotten altijd voor gebruik.

3

De pruimen halveren, ontpitten en in een weckpot doen, Daarna het hete vocht wat u daar net heeft gemaakt erop gieten, de pruimen moeten onder staan!

4

Pot afsluiten en ongeveer 4 minuten in een grote pan met kokend water zetten. Haal de potten uit het water en laat ze af koelen op een keuken doek op zijn kop wegzetten.
4 Minutes

Notities
5

Wecken is heel leuk om te doen, en je weet nooit waar voor jet als bij gerecht buiten de bekende dingen kunt gebruiken.

 

Ingredients

 1 kg (Holandse) reine claudes vertesDe echte Verte. De echte Verte Nederlandse telers bieden smakelijke pruimenrassen, zoals Opal, Reine Victoria en Monsieur Hâtif. Met de groene Reine Claude is het oppassen geblazen. Vaak wordt deze pruim verkocht als Reine Claude Verte, want dan kun je een hogere prijs vragen dan voor de gewone Reine Claude. De beste Vertes komen doorgaans uit Frankrijk, waar deze pruim beter gedijt en meer smaak ontwikkelt dan in het frisse Nederlandse klimaat. Koop van alle genoemde rassen bij voorkeur stevig aanvoelende, iets meegevende pruimen die rijp zijn. Snijd te zachte plekken weg, het begin van bederf.
 500 ml Witte wijn
 25 g Suiker
 1 Blad laurierVers
 2 Stuks kardemon peulenGroen
 1 Takje tijmVers en mooi groen van kleur
 5 Zwarte peperkorrelsGekneusd
 1 Stuk steranijsHeel

Directions

1

Alle ingrediënten, behalve de pruimen, aan de kook brengen en even laten trekken.

2

Steriliseer de weckpotten altijd voor gebruik.

3

De pruimen halveren, ontpitten en in een weckpot doen, Daarna het hete vocht wat u daar net heeft gemaakt erop gieten, de pruimen moeten onder staan!

4

Pot afsluiten en ongeveer 4 minuten in een grote pan met kokend water zetten. Haal de potten uit het water en laat ze af koelen op een keuken doek op zijn kop wegzetten.
4 Minutes

Notities
5

Wecken is heel leuk om te doen, en je weet nooit waar voor jet als bij gerecht buiten de bekende dingen kunt gebruiken.

Geweckte Reine Claude Vertes
%d bloggers liken dit:
Spring naar toolbar