Onze Recepten – Our Recipes

Hier vindt u een collectie van onze gerechten, er komt een pagina waar u de recepten kunt vinden uitzoeken en printen.

Here you will find a collection of our dishes, there will be a page where you can select and print the recipes.

Populaire Categorieën – Trending Categories

Desserts

Sea Food

Vegan

Bread

Populair – Popular

Beurre Café de Paris (Café de Paris boter)

Beurre Café de Paris (Café de Paris boter)

Die vragen aan mij heb jij nu het echte recept van de Beurre Café de Paris. Ja en Nee zeg ik dan. Het is namelijk zo dat dit recept is uit gevonden en een fam geheim is.
Het originele recept zou stammen uit 1930 en is van Monsieur Boubier, de schoonvader van Arthur-François “Freddy” Dumont. En die woonden helemaal niet in Parijs, maar in het Zwitserse Genève.

Monsieur Dumont was namelijk de oprichter van het beroemd Café de Paris restaurant in Genève. De boter staat daar, samen met de beste entrecôtes, nog altijd op het menu. Ze verkopen er zelfs potten van de heerlijke boter, à € 18,- voor 250 gram.

ik ben op zoek gegaan naar dit recept in mijn boeken en zag iets staan in het boek L’Art Culinaire Moderne van Henri-Paul Pelleprat uit 1936.
Er is nog een boek waar het in staat en dat is de Nederlandse vertaling er van maar dat heb ik niet in mijn bezit ik heb alleen de Franse uit gaven er van 1 ste druk.
Plus heb ik een recept gevonden in een van mijn boekjes die ik gebruikte als leerling in de keuken van het Kurhaus onder leiding van Chef-kok J.Th. Heering
En dat recept deel ik graag met jullie.

De klassiekers – The Classics

Macarons

Chocolate Cake

Breadsticks

Roated Veggies

Orange Juice

Lemon Mousse

Tuna Crostini

%d bloggers liken dit:
Spring naar toolbar