AuthorHarry Candel
RatingDifficultyIntermediate

Deze sherry past zo goed bij chocolade en als je een nagerecht serveert met chocolade neem een glaasje van deze goddelijke drank er als wijn suggestie bij.
De Heer N. Molhoek sommelier heeft mij dit toendertijd laten proeven en ik was gelijk overstag gegaan. Vandaar dat ik er gebruik van heb gemaakt in dit recept.
De taartjes kan je ook met ander fruit vullen.
Eventueel af garneren met een bol spin suiker.

ShareTweetSaveShareShareBigOven

Allergenen:

 

Yields4 Servings
Prep Time30 minsCook Time15 minsTotal Time45 mins
Voorbereidingen:
Bramen coulis maken:
 200 g BramenGewassen en schoon gemaakt
 25 ml Water
 50 g Suiker
Beslag:
 5 Eieren
 130 g Suiker
 85 g Amandelpoeder
 85 g Bloem
 25 g Citroenrasp
Vulling:
 2 Blaadjes gelatine
 4 tbsp Pedro Ximenez sherryDeze sherry past zo goed bij chocolade
 180 g Pure chocolade
 2 Eidooiers
 200 ml SlagroomOngezoet
Garnering:
 150 g Bramen
 Sprieten van chocolade
 Spin suiker
 Bramen coulis
Voorbereidingingen:
Bramen coulis maken:
1

Doe de suiker en het water in een klein pannetje en zet het op het vuur.
Als het aan de kook is en de suiker is gesmolten voeg dan de schoongemaakte bramen toe.
Laat het geheel heel zachtjes door koken voor plm 5 minuten.
Zet een een opvang schaal klaar met een zeer fijne zeef er op, voeg de gekookte bramen in de zeef.
En wrijf het het geheel door de zeef, dit om de pitjes te verwijderen.
Zet de Coulis nu in een bak met ijswater en maak zo snel mogelijk koud.
Zet weg in de koeling.

Beslagmaken:
2

Splits de eieren.
Klop het eiwit onder geleidelijk toevoegen van 70 gram suiker stijf.
Klop de eidooiers met de rest van de suiker tot een stevige schuimige massa.
Spatel hier achtereenvolgens de amandelpoeder, de bloem met de citroenrasp en het eiwit door.

3

Strijk het beslag uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het kapsel in de op 190 graden voor verwarmde oven in 7 min. gaar.
Neem het bakpapier samen met het kapsel direct van de bakplaat, zodat het garingsproces stopt.

Vulling maken:
4

Week de gelatine in ruim koud water.
Verwarm de sherry en los de uitgeknepen gelatine hierin op.
Smelt 130 gram chocolade au bain marie tot ca. 36 graden.
Roer de eidooiers los en meng de dooiers met de gesmolten chocolade en roer hier de sherry door.
Klop de slagroom lobbig en spatel de room door het chocolademengsel.

5

Steek met een ring (5 cm) een rondje uit het kapsel.
Bouw vervolgens vervolgens de taartjes op: in de ring het kapselrondje leggen en hier 5 cm chocolade vulling inscheppen of (Spuiten met een spuitzak). Maak op de zelfde wijze nog 3 taartjes.
Laat de taartjes in de koelkast opstijven.

6

Smelt de rest van de chocolade au bain marie tot ca. 36 graden.

7

Haal de taartjes uit de koeling en verwijder de ringen.
Besmeer 4 stroken bakpapier van 7 x 15 cm dun met de chocolade.
Vouw na 1 minuut de chocolade met behulp van het bakpapier om het taartje en trek het bakpapier los.
Zet het nog even weg in de koeling om op te stijven.

Bereiden:
8

Vul de taartjes af met de bramen en zet de taartjes op de borden.
Schenk de bramen coulis rond de taartjes en garneer met een chocoladespriet met daar boven op de spin suiker.
Zie foto. (Het is een foto die is gemaakt met een oude polaroid camera die klaar was in een minuut je kent ze nog wel, ik heb hem in moeten scannen om hem digitaal te maken)
Ik hoop dat jullie er van genieten.

Kleine tip leuk voor Valentine

 

Ingredients

Voorbereidingen:
Bramen coulis maken:
 200 g BramenGewassen en schoon gemaakt
 25 ml Water
 50 g Suiker
Beslag:
 5 Eieren
 130 g Suiker
 85 g Amandelpoeder
 85 g Bloem
 25 g Citroenrasp
Vulling:
 2 Blaadjes gelatine
 4 tbsp Pedro Ximenez sherryDeze sherry past zo goed bij chocolade
 180 g Pure chocolade
 2 Eidooiers
 200 ml SlagroomOngezoet
Garnering:
 150 g Bramen
 Sprieten van chocolade
 Spin suiker
 Bramen coulis

Directions

Voorbereidingingen:
Bramen coulis maken:
1

Doe de suiker en het water in een klein pannetje en zet het op het vuur.
Als het aan de kook is en de suiker is gesmolten voeg dan de schoongemaakte bramen toe.
Laat het geheel heel zachtjes door koken voor plm 5 minuten.
Zet een een opvang schaal klaar met een zeer fijne zeef er op, voeg de gekookte bramen in de zeef.
En wrijf het het geheel door de zeef, dit om de pitjes te verwijderen.
Zet de Coulis nu in een bak met ijswater en maak zo snel mogelijk koud.
Zet weg in de koeling.

Beslagmaken:
2

Splits de eieren.
Klop het eiwit onder geleidelijk toevoegen van 70 gram suiker stijf.
Klop de eidooiers met de rest van de suiker tot een stevige schuimige massa.
Spatel hier achtereenvolgens de amandelpoeder, de bloem met de citroenrasp en het eiwit door.

3

Strijk het beslag uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het kapsel in de op 190 graden voor verwarmde oven in 7 min. gaar.
Neem het bakpapier samen met het kapsel direct van de bakplaat, zodat het garingsproces stopt.

Vulling maken:
4

Week de gelatine in ruim koud water.
Verwarm de sherry en los de uitgeknepen gelatine hierin op.
Smelt 130 gram chocolade au bain marie tot ca. 36 graden.
Roer de eidooiers los en meng de dooiers met de gesmolten chocolade en roer hier de sherry door.
Klop de slagroom lobbig en spatel de room door het chocolademengsel.

5

Steek met een ring (5 cm) een rondje uit het kapsel.
Bouw vervolgens vervolgens de taartjes op: in de ring het kapselrondje leggen en hier 5 cm chocolade vulling inscheppen of (Spuiten met een spuitzak). Maak op de zelfde wijze nog 3 taartjes.
Laat de taartjes in de koelkast opstijven.

6

Smelt de rest van de chocolade au bain marie tot ca. 36 graden.

7

Haal de taartjes uit de koeling en verwijder de ringen.
Besmeer 4 stroken bakpapier van 7 x 15 cm dun met de chocolade.
Vouw na 1 minuut de chocolade met behulp van het bakpapier om het taartje en trek het bakpapier los.
Zet het nog even weg in de koeling om op te stijven.

Bereiden:
8

Vul de taartjes af met de bramen en zet de taartjes op de borden.
Schenk de bramen coulis rond de taartjes en garneer met een chocoladespriet met daar boven op de spin suiker.
Zie foto. (Het is een foto die is gemaakt met een oude polaroid camera die klaar was in een minuut je kent ze nog wel, ik heb hem in moeten scannen om hem digitaal te maken)
Ik hoop dat jullie er van genieten.

Kleine tip leuk voor Valentine

Chocoladetaartje met verse bramen
%d bloggers liken dit:
Spring naar toolbar