AuteurHarry Candel
RatingMoeilijkheidsgraadGemiddeld
ShareTweetSaveShareShareBigOven

Allergenen:

 

Categorie, CuisineCooking Method, ,
Opbrengsten8 porties
Voorbereidingstijd30 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd1 uur
Aardbeien bavarois
 300 g Verse aardbeien
 300 ml Slagroom
 7 g Slagroom
 75 g Suiker
 ½ Citroen en daar het sap van
Crumble van bitterkoekjes en speculaas
 75 g Boter
 75 g Suiker
 75 g Bloem
 375 g Bitterkoekjes meel
 37,50 g Speculaasmeel
 Snufje zout
1

Week de gelatineblaadjes minimaal 15 minuten in koud water.

Maak de aardbeien schoon, verwijder de kroontjes en doe ze samen met het citroensap in een blender of keukenmachine met hakmessen.
Pureer de aardbeien tot een gladde puree.

2

Doe de slagroom met de suiker in een kom en klop deze lobbig op.
Klop de slagroom niet helemaal stijf, dan wordt het lastiger om de aardbeienpuree er goed doorheen te mengen.

3

Doe 3-4 eetlepels van de aardbeienpuree in een steelpannetje en verwarm deze al roerend.
Haal het pannetje van het vuur, knijp de gelatineblaadjes uit en los deze op in de warme puree.
Meng dit vervolgens door de rest van de aardbeienpuree.
Spatel de helft van de opgeklopte slagroom door het aardbeienmengsel tot een het goed gemengd is.
Spatel vervolgens de andere helft van de puree door het mengsel en probeer daarbij de luchtigheid goed te behouden.
Dek af en plaats dit in de koeling.

Crumble van bitterkoekjes en speculaas maken
4

Doe in de kom van de keuken machine met mes de bitterkoekjes en de speculaasjes doe de deksel er goed op en zet hem aan.
Maal dit geheel door als zijnde dat het een combi wordt van bitterkoekjes-speculaaskoekjes meel wordt.

Vermeng dit met de bloem.

5

Doe de boter samen met de suiker en het zout in de kom van de kitchenaid mix een minuutje met garde.
Voeg dan ook de bloem en bitterkoekjes-speculaaskoekjes meel toe en kneed of mix goed door elkaar.
Als je het met de kitchenaid garde doet: hoe langer je blijft mixen, des te groter zullen de kruimels uiteindelijk worden.

6

Verdeel de kruimels nu op een ovenplaat bedekt met bakpapier.

Bak ze af in een voorverwarmde oven (170 graden) in ongeveer 20 – 25 minuten.

Laat ze rustig koud worden

7

Bouw de de weckpotjes op op de volgende manier.
Eerst een laagje crumble, dan met een spuitzak met een grote gladde spuitmond er een laag aardbeien bavarois er boven op spuiten.
Dan een laagje met aardbeien puree
Ga zo door toe dat je drie lagen heb de afdek laag is met de crumble en aardbeien puree.
En zet dfe potjes in de koeling af gedekt met de deksel in de koeling.
Plaats er een sticker op met de naam van het gerecht datum en je naam.

8

Het mee geven daar hoort bij takjes mint en wat gehakte aardbeien stukjes.
De garnering doe je als laatste.

 

Ingrediënten

Aardbeien bavarois
 300 g Verse aardbeien
 300 ml Slagroom
 7 g Slagroom
 75 g Suiker
 ½ Citroen en daar het sap van
Crumble van bitterkoekjes en speculaas
 75 g Boter
 75 g Suiker
 75 g Bloem
 375 g Bitterkoekjes meel
 37,50 g Speculaasmeel
 Snufje zout

Aanwijzingen

1

Week de gelatineblaadjes minimaal 15 minuten in koud water.

Maak de aardbeien schoon, verwijder de kroontjes en doe ze samen met het citroensap in een blender of keukenmachine met hakmessen.
Pureer de aardbeien tot een gladde puree.

2

Doe de slagroom met de suiker in een kom en klop deze lobbig op.
Klop de slagroom niet helemaal stijf, dan wordt het lastiger om de aardbeienpuree er goed doorheen te mengen.

3

Doe 3-4 eetlepels van de aardbeienpuree in een steelpannetje en verwarm deze al roerend.
Haal het pannetje van het vuur, knijp de gelatineblaadjes uit en los deze op in de warme puree.
Meng dit vervolgens door de rest van de aardbeienpuree.
Spatel de helft van de opgeklopte slagroom door het aardbeienmengsel tot een het goed gemengd is.
Spatel vervolgens de andere helft van de puree door het mengsel en probeer daarbij de luchtigheid goed te behouden.
Dek af en plaats dit in de koeling.

Crumble van bitterkoekjes en speculaas maken
4

Doe in de kom van de keuken machine met mes de bitterkoekjes en de speculaasjes doe de deksel er goed op en zet hem aan.
Maal dit geheel door als zijnde dat het een combi wordt van bitterkoekjes-speculaaskoekjes meel wordt.

Vermeng dit met de bloem.

5

Doe de boter samen met de suiker en het zout in de kom van de kitchenaid mix een minuutje met garde.
Voeg dan ook de bloem en bitterkoekjes-speculaaskoekjes meel toe en kneed of mix goed door elkaar.
Als je het met de kitchenaid garde doet: hoe langer je blijft mixen, des te groter zullen de kruimels uiteindelijk worden.

6

Verdeel de kruimels nu op een ovenplaat bedekt met bakpapier.

Bak ze af in een voorverwarmde oven (170 graden) in ongeveer 20 – 25 minuten.

Laat ze rustig koud worden

7

Bouw de de weckpotjes op op de volgende manier.
Eerst een laagje crumble, dan met een spuitzak met een grote gladde spuitmond er een laag aardbeien bavarois er boven op spuiten.
Dan een laagje met aardbeien puree
Ga zo door toe dat je drie lagen heb de afdek laag is met de crumble en aardbeien puree.
En zet dfe potjes in de koeling af gedekt met de deksel in de koeling.
Plaats er een sticker op met de naam van het gerecht datum en je naam.

8

Het mee geven daar hoort bij takjes mint en wat gehakte aardbeien stukjes.
De garnering doe je als laatste.

Aardbeien bavarois, crumble van bitterkoekjes en speculaas met aardbeien saus en stukken verse aardbeien. (takje mint)
%d bloggers liken dit:
Spring naar toolbar