Allergenen:

Harry CandelSchrijverHarry Candel
BeoordelingMoeilijkheidsgraadBeginner

De snelle manier, het lekkerste is natuurlijk de lang manier maar dan ben je nog wel even zoet er mee. Ook dat recept ga ik er op zetten.
Een eenvoudige versie van een traditioneel Koreaans bijgerecht met ingelegde groenten.

DelenTweetOpslaanDelenDelenBigOven (BigOven)

Opbrengsten20 porties
Bereidingstijd40 minsDe totalen tijd die nodig is voor het bereiden van dit recept40 mins

 2 Chinese kolen
 2,40 ltr Water
 200 gr Zout
 12 Tenen knoflookSchoon
 2 Stukken dikke gember van 5 centimeterschoon
 500 gr Daikon (rettich)Schoon gemaakt en julienne gesneden
 10 BosuitjesSchuinweg gesneden
 1 WinterwortelGeschrapt en julienne gesneden
 2 Kleine prijen In schuine ringen gesneden
 7 el Vissaus
 125 ml Appelciderazijn
 4,50 el Kristal suiker
 6 el Paprikapoeder
 4 el Gemalen Chillipeper

1

Snijd de kool in kwarten en verwijder de harde kern. Halveer de kwarten in de lengte en snijd die stukken in vieren. Doe in een ruime kom. Breng ondertussen het water aan de kook en voeg het zout toe. Laat 1 min. koken tot het zout is opgelost. Schenk het hete zoute water over de kool en laat 30 min. 30 Minutes staan. Schep af en toe om. Giet af en spoel met koud stromend water. Laat goed uitlekken.

2

Doe de knoflook, gember, azijn en vissaus in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg de suiker, paprikapoeder en chilipoeder toe en meng tot een dikke marinade.

3

Meng de marinade door de kool, daikon (rettich), winterwortel, prei en de bosuitjes tot alles bedekt is. Breng eventueel op smaak met zout. Schep de kimchi in een afsluitbare bak en laat minimaal 3 uur 3 hours in de koelkast marineren.

bewaartip:
4

Je kunt de kimchi een week van tevoren maken. Bewaar in de koelkast.
En uit scheppen met een schone lepel of knijptang

 

Ingrediënten

 2 Chinese kolen
 2,40 ltr Water
 200 gr Zout
 12 Tenen knoflookSchoon
 2 Stukken dikke gember van 5 centimeterschoon
 500 gr Daikon (rettich)Schoon gemaakt en julienne gesneden
 10 BosuitjesSchuinweg gesneden
 1 WinterwortelGeschrapt en julienne gesneden
 2 Kleine prijen In schuine ringen gesneden
 7 el Vissaus
 125 ml Appelciderazijn
 4,50 el Kristal suiker
 6 el Paprikapoeder
 4 el Gemalen Chillipeper

Instructies

1

Snijd de kool in kwarten en verwijder de harde kern. Halveer de kwarten in de lengte en snijd die stukken in vieren. Doe in een ruime kom. Breng ondertussen het water aan de kook en voeg het zout toe. Laat 1 min. koken tot het zout is opgelost. Schenk het hete zoute water over de kool en laat 30 min. 30 Minutes staan. Schep af en toe om. Giet af en spoel met koud stromend water. Laat goed uitlekken.

2

Doe de knoflook, gember, azijn en vissaus in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg de suiker, paprikapoeder en chilipoeder toe en meng tot een dikke marinade.

3

Meng de marinade door de kool, daikon (rettich), winterwortel, prei en de bosuitjes tot alles bedekt is. Breng eventueel op smaak met zout. Schep de kimchi in een afsluitbare bak en laat minimaal 3 uur 3 hours in de koelkast marineren.

bewaartip:
4

Je kunt de kimchi een week van tevoren maken. Bewaar in de koelkast.
En uit scheppen met een schone lepel of knijptang

Kim­chi
%d bloggers liken dit:
Spring naar toolbar