AuteurHarry Candel
RatingMoeilijkheidsgraadBeginner

De snelle manier, het lekkerste is natuurlijk de lang manier maar dan ben je nog wel even zoet er mee. Ook dat recept ga ik er op zetten.
Een eenvoudige versie van een traditioneel Koreaans bijgerecht met ingelegde groenten.

ShareTweetSaveShareShareBigOven

Allergenen:

 

CategorieCuisine, Cooking Method
Opbrengsten10 porties
Voorbereidingstijd40 minutenTotale tijd40 minuten
 1 Chineese kool
 1,20 l Water
 100 g Zout
 6 Teentjes schonen knoflook
 1 Stuk dikke gember van 5 centimeter
 250 g Daikon (rettich) (Schoon gemaakt en in julienne gesneden (Zeer fijn)
 5 Bosuitjes (Schuinweg gesneden)
 ½ Winterwortel (Geschrapt en in julienne gesneden (Zeer fijn)
 1 Kleine prei (In schuine ringen gesneden)
 3,50 eetlepel Vissaus
 62,50 ml Appelciderazijn
 2,50 eetlepel Kristal suiker
 3 eetlepel Paprikapoeder
 2,50 eetlepel Gemalen Chillipeper
1

Snijd de kool in kwarten en verwijder de harde kern. Halveer de kwarten in de lengte en snijd die stukken in vieren. Doe in een ruime kom. Breng ondertussen het water aan de kook en voeg het zout toe. Laat 1 min. koken tot het zout is opgelost. Schenk het hete zoute water over de kool en laat 30 min. 30 Minutes staan. Schep af en toe om. Giet af en spoel met koud stromend water. Laat goed uitlekken.

2

Doe de knoflook, gember, azijn en vissaus in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg de suiker, paprikapoeder en chilipoeder toe en meng tot een dikke marinade.

3

Meng de marinade door de kool, daikon (rettich), winterwortel, prei en de bosuitjes tot alles bedekt is. Breng eventueel op smaak met zout. Schep de kimchi in een afsluitbare bak en laat minimaal 3 uur 3 hours in de koelkast marineren.

4

Je kunt de kimchi een week van tevoren maken. Bewaar in de koelkast.
En uit scheppen met een schone lepel of knijptang

 

Ingrediënten

 1 Chineese kool
 1,20 l Water
 100 g Zout
 6 Teentjes schonen knoflook
 1 Stuk dikke gember van 5 centimeter
 250 g Daikon (rettich) (Schoon gemaakt en in julienne gesneden (Zeer fijn)
 5 Bosuitjes (Schuinweg gesneden)
 ½ Winterwortel (Geschrapt en in julienne gesneden (Zeer fijn)
 1 Kleine prei (In schuine ringen gesneden)
 3,50 eetlepel Vissaus
 62,50 ml Appelciderazijn
 2,50 eetlepel Kristal suiker
 3 eetlepel Paprikapoeder
 2,50 eetlepel Gemalen Chillipeper

Aanwijzingen

1

Snijd de kool in kwarten en verwijder de harde kern. Halveer de kwarten in de lengte en snijd die stukken in vieren. Doe in een ruime kom. Breng ondertussen het water aan de kook en voeg het zout toe. Laat 1 min. koken tot het zout is opgelost. Schenk het hete zoute water over de kool en laat 30 min. 30 Minutes staan. Schep af en toe om. Giet af en spoel met koud stromend water. Laat goed uitlekken.

2

Doe de knoflook, gember, azijn en vissaus in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg de suiker, paprikapoeder en chilipoeder toe en meng tot een dikke marinade.

3

Meng de marinade door de kool, daikon (rettich), winterwortel, prei en de bosuitjes tot alles bedekt is. Breng eventueel op smaak met zout. Schep de kimchi in een afsluitbare bak en laat minimaal 3 uur 3 hours in de koelkast marineren.

4

Je kunt de kimchi een week van tevoren maken. Bewaar in de koelkast.
En uit scheppen met een schone lepel of knijptang

Kim­chi
%d bloggers liken dit: