Wecken is een van de oudse vormen van bewaren. Zo kun je het gehele jaar genieten van de zomerse fruit en groente soorten.

Geweckte Reine Claude Vertes

Wecken is een van de oudse vormen van bewaren. Zo kun je het gehele jaar genieten van de zomerse fruit en groente soorten.
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Rate Voeg toe aan verzameling
Gang: Bijgerecht, Veganistisch
Keuken: Exoties, Frans, Nederlands
Van je zelf: Ja
Moeilijkheid: Gemiddeld
Recept van Harry Candel: Geweckte reine claude vertes
Seizoenen: Zomer
Voorbereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur
Porties: 10 Personen
calorieën: 186.06kcal
Auteur: Harry Candel

Equipment

  • Groene snij plank
  • Weckpotten
  • Grote pan
  • Keuken mesje (officemes)
  • Litermaat
  • Weegschaal

Ingrediënten

  • 1 kg (Holandse) reine claudes vertes De echte Verte. De echte Verte Nederlandse telers bieden smakelijke pruimenrassen, zoals Opal, Reine Victoria en Monsieur Hâtif. Met de groene Reine Claude is het oppassen geblazen. Vaak wordt deze pruim verkocht als Reine Claude Verte, want dan kun je een hogere prijs vragen dan voor de gewone Reine Claude. De beste Vertes komen doorgaans uit Frankrijk, waar deze pruim beter gedijt en meer smaak ontwikkelt dan in het frisse Nederlandse klimaat. Koop van alle genoemde rassen bij voorkeur stevig aanvoelende, iets meegevende pruimen die rijp zijn. Snijd te zachte plekken weg, het begin van bederf.
  • 5 dl Witte wijn
  • 250 gram Suiker
  • 1 blad laurier
  • 2 stuks Kardemon peulen Groen
  • 1 takje Tijm Vers en mooi groen van kleur
  • 5 korrels gekneusde peper korrels
  • 1 stuk Steranijs Heel

Instructies

  • Alle ingredienten, behalve de pruimen, aan de kook brengen en even laten trekken.
  • Steriliseer de weckpotten altijd voor gebruik.
  • De pruimen halveren, ontpitten en in een weckpot doen, Daarna het hete vocht wat u daar net heeft gemaakt erop gieten, de pruimen moeten onder staan!
  • Pot afsluiten en ongeveer 4 minuten in een grote pan met kokend water zetten. Haal de potten uit het water en laat ze af koelen op een keuken doek op zijn kop wegzetten.

Notities

Wecken is heel leuk om te doen, en je weet nooit waar voor jet als bij gerecht buiten de bekende dingen kunt gebruiken.

Nutrition

Serving: 100g | Calories: 186.06kcal | Carbohydrates: 38.25g | Protein: 0.83g | Fat: 0.33g | Saturated Fat: 0.03g | Sodium: 2.91mg | Potassium: 199.15mg | Fiber: 1.58g | Sugar: 35.35g | Calcium: 12.71mg | Iron: 0.42mg

%d bloggers liken dit:
Spring naar toolbar