Onze Recepten – Our Recipes

Hier vindt u een collectie van onze gerechten, er komt een pagina waar u de recepten kunt vinden uitzoeken en printen.

Here you will find a collection of our dishes, there will be a page where you can select and print the recipes.

Populaire Categorieën – Trending Categories

Desserts

Sea Food

Vegan

Bread

Populair – Popular

Stroganoff saus

Stroganoff saus

Stroganoff is geen traditioneel Russisch gerecht, maar een pure creatie. Het verscheen voor het eerst aan het eind van de 19e eeuw, rond 1895. Sindsdien is het te vinden in vele kookboeken uit het begin van de 20e eeuw. Het is echter pas in de Sovjettijd algemeen bekend geworden dankzij het wijdverbreide sociale cateringstelsel.

Als er een recept echt klassiek is dan is dit het wel.
Hier mijn recept voor deze saus, ik maak deze saus al zins mijn derde leer jaar. En ik maak hem nog steeds op deze wijze zo als ik hem weer heb geleerd van mijn leermeesters.
Vroeger werd deze saus aan tafel bereid, maar door bezuinigen van het bedienend personeel en de vak bekwaamheid er van, is dit vak gebied bijna uit gestorven.
Ik kan mij nog een Maître d’hôtel herinneren die een grootheid aan tafel bereidingen was en tevens sommelier en die persoon vergeet ik nooit meer, (De heer N. Molhoek).
Ik heb jaren lang met hem samengewerkt HIJ op de vloer en ik als Chef-kok.
Ik ben ook nog van de oude nieuwe stempel om het zo maar te zeggen, maar de tafel technieken ben ik me ook meester, juist omdat ik het eigenlijk het zelfde doe in de keuken. En belangrijk is dat ik me niet schaam of iets dergelijks bij me gasten aan tafel ik doe vaak me rondje door de zaal heen, en mochten de gasten daadwerkelijk een tafel bereiding wensen dan doe ik het zelf, van een tong fileren tot hazenrug en natuurlijk de sausen maken aan tafel en niet te vergeten de nagerechten denk aan Crêpes Suzette, Cerise flambée en nog veel meer.

Gegrilde kalfsentrecote met basilicum/koriander pesto en hartige tuille met cantharellen en zwezerik

Gegrilde kalfsentrecote met basilicum/koriander pesto en hartige tuille met cantharellen en zwezerik

Dit gerecht maakte ik al als hoofdgerecht in een 7 gangen menu surprise in Amsterdam (Rest de Kikker, Egelantierstraat)
Dit gerecht sloeg zo aan dat ik het om mijn menu kaart heb gezet.
Dit heeft er toe bij gedragen dat wij een Michelinster kregen en vandaar moest het eigenlijk op de kaart blijven staan.
We hebben er de 2de plaats mee behaald om de gouden kalfs-trofee 1997

De klassiekers – The Classics

Macarons

Chocolate Cake

Breadsticks

Roated Veggies

Orange Juice

Lemon Mousse

Tuna Crostini

%d bloggers liken dit:
Spring naar toolbar