Dit is zo lekker (zie wat ik hier boven heb geschreven.)
Je kunt natuurlijk ragout kopen in de winkel in blik, maar dat is niet zo lekker als wanneer je het zelf maak voordeel is ook dat je extra dingen kunt toe voegen naar eigen smaak.

Zo als dit recept, mijn vrouw, kinderen en klein kinderen zijn er dol op. Ze vragen daarom regel matig aan me Papa kan je die lekkere ragout maken voor ons.  🙂

En dan komen ze met de lege pannen als het klaar is, maar ik vindt het heerlijk om te doen voor ze, en dan om die lach op hun gezichten te zien. (Wij eten het allemaal als hoofd gerecht)

Het recept van de kippen bouillon staat hier https://hetkookparadijs.nl/recepten/kippen-bouillon-van-soepkip-en-karkassen-zonder-bouillonblokjes

 

Maar we beginnen eerst met het maken van de pastei bakjes en het af bakken er van.

Zelfgemaakte ragout van Kip, diversen soorten Bospadenstoelen geparfumeerd met truffel tapenade

Dit is zo lekker (zie wat ik hier boven heb geschreven.)
5 van 1 stem
Afdrukken Pin Rate Voeg toe aan verzameling
Gang: Hoofdgerecht met gevoglte, Voorgerechten met gevogelte
Keuken: Nederlands
Allergenen: Ei, Gluten, Melk, Mosterd, Selderij
Van je zelf: Aangepast
Moeilijkheid: Makkelijk
Recept van Harry Candel: Aangepast
Seizoenen: Geen
Voorbereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Porties: 6 Personen
Auteur: Harry Candel

Equipment

  • Soep pan
  • 2 l Pan
  • Wok
  • Groene snijplank
  • Houten snij plank voor de korst uit te stekken en te uit te toeren.
  • Office mesje (schilmesje)
  • Koksmes
  • Kwastje dun
  • Klein bakje voor het ei
  • Steek ringen (Rond)
  • Oven plaat
  • Bak papier

Ingrediënten

Kippen bouillon met kipfilet

  • 1000 ml Kippen bouillon
  • 450 g Kipfilet

Korst bakjes

  • 12 plakjes Roomboter korstdeeg. Kant en klaar
  • 1 Ei Los geklopt
  • 100 g. Bloem

Ragout

  • 100 g Bloem
  • 100 g Boter
  • 2 stuks Witte uien In haring ui gesneden
  • 4 teentjes Knoflook Schoon gemaakt en fijn gehakt
  • 250 g Kastanje champignons In plakjes gesneden
  • 1 eetlepel Soja olie Om de Kastanje champignons te bakken
  • 2 tl Kerrie poeder
  • 1.5 eetlepel Mosterd
  • 15 ml Worcestersaus
  • 250 ml Slagroom
  • 2 tl Truffel tapenade
  • 50 ml Sherry Medium
  • 0.5 bosje Peterselie blaadjes Gehakt
  • 0.2 bosje Blad selderij Gehakt
  • Zout en Peper

Garnering

  • 6 takjes Peterselie De topjes
  • 12 stuks Snoep tomaatjes Gehalveerd
  • 100 g Shi i Take Grof gesneden
  • 100 g Oesterzwammen Over langs gescheurd
  • 50 g Stropaddenstoelen Overlangs in vieren gesneden
  • 100 g Fluweel pootjes Enkel het voetje af snijden tot ze apart los zijn
  • 50 g Cantharel In vieren gesneden
  • 1 eetlepel Soja olie Om de Padenstoelen te bakken
  • zout en peper

Instructies

Kippen bouillon met kipfilet maken

  • Bestrooi de kipfilet met zout en peper.
  • Breng de bouillon aan de kook en pocheer de kip tot deze gaar is (als je grote stukken kip hebt kun je ze wat kleiner maken zodat het sneller gaar is).
  • Snij de koude kipfilet in blokjes van plm 1 bij 1 centimeter.
  • Zorg dat de kastanje champignons in plakjes gesneden zijn. Doe 1 lepel sojaolie in een wok pan zet de wok op hoog vuur, bak de kastanje champignons snel onder voordurent omzetten bruin en gaar. Haal ze uit de wok pan en zet ze weg in een schaaltje.

Terwijl de kipfilets aan het garen zijn gaan we de Korstbakken(tjes) maken

  • Klop het ei los in een bakje.
  • Haal de 12 plakken korstdeeg uit de vriezer, en leg ze uit op het plastiek vel wat er onder zit.
  • Leg een vel vetvrij papier op een bak plaat. En zet de oven aan op 200 graden gas stand en 180 graden op hete lucht oven.
  • Leg 3 plakken op je houten snijplank, plaats daar de steekdoos houder op zo dat de rand naar beneden wijst, druk nu voorzichtig op de doos en steek het ronde gedeelte uit. perforeer de plakken deeg met een vork of met een perforeer deegrol, leg de ronde plak deeg op het vel vet vrij papier op de bakplaat. Ga zo door je tot 3 plakken heb voor extra grote korst bakken en 6 plakjes voor kleine bakjes, maar dan wel een ander ring gebruiken.
  • Nu gaan we de ringen uit steken. neem weer 3 plakken korst deeg, en leg ze op de houten snijplank. plaat weer de steek doos houder er op de rand en steek het deeg uit, haal voorzichtig het blik er af, plaats nu een kleinere ring er op maar let er op plm 8 mm verschil tussen de buiten rand en steek uit. Haal het overtollige deeg weg van je snij plank en zet het even weg. Met een kwastje in de ringen in smeren met een heel dun laagje met het los geslagen ei zorg dat je niet de randen raak, (anders rijst het niet meer als je ze afbak) Pak de nu het velletje beet en draai hem boven de deeg plak om, verwijder het plastic velletje. Ga zo door tot de korst plakken op zijn. enkel met de laatste plak deeg ook het midden gedeelte op de plaat leggen en af smeren met het los geklopte ei. Zo als op de foto
  • Plaats het in het midden van de voor verwarmde oven, en bak het af in plm 25 a 30 minuten even op letten en af en toe kijken. Haal ze uit de oven en zet ze even op een bord.

Ragout maken

  • Zet een pan op het half hoog vuur en doe daar de boter in, Laat de boter rustig smelten dan de haring ui en de fijn de zeer fijn gehakte knoflook tenen toe voegen laat het glazig worden dus niet bruin. Voeg de kerrie toe en de bloem en laat op rustig vuur de bloem gaar worden (het moet als een bal los laten van de bodem). Laat even koud worden
  • Zet de pan weer op laag vuur en voeg daar beetje bij beetje onder voortdurend roeren de hete kippenbouillon bij. Ga zo door tot de bouillon op is en de saus echt tegen dik aan is. zet even het vuur uit nu en doe een deksel op de pan.
  • Voeg nu toe de mosterd, worcestersaus, truffel tapenade, slagroom, gehakte peterselie en blad selderij en even goed door roeren met een garde, nu de kipfilets blokje, gebakken Kastanje champignons plus de sherry en zet de pan weer op een plaatje op het vuur en verwarm dit weer tegen het kook punt, onder af en toe roeren met een spatel, breng op smaak met zout en peper.

Garnering

  • Zet een wok op het hoog vuur met een eetlepel soja olie bak daar in onder steeds omslaan de diversen bospadenstoelen voeg wat zout en peper toe zorg er wel voor dat het niet verbrand.
    Plaats de korst bakjes even in de oven om op te warmen.
    Plaats een korst bak in het midden van het bord doe daar in als een hoorn des overvloed de ragout in, nappeer de gebakken bospadenstoelen er over heen. Garneer af met de overlangs gesneden snoep tomaatjes en de selderij toppen plus het korstdekseltje.

Notities

Eet smakelijk allemaal en geniet er van
Harry Candel
%d bloggers liken dit:
Spring naar toolbar